Epic Games, Fortnite yağma kutusu davalarını V-Bucks'ta çözecek

Epic Games, Fortnite oyuncularına, daha sonra onaylanacak önerilen bir toplu eylem davası anlaşmasının bir parçası olarak, oyun içinde rastgele öğeler içeren "ganimet lamaları" olarak sunulan bir oyun içi ganimet kutusu satın aldıklarında 1.000 V-Bucks verecek bu hafta.

Epic Games, Fortnite oyuncularına, daha sonra onaylanacak önerilen bir toplu eylem davası anlaşmasının bir parçası olarak, oyun içinde rastgele öğeler içeren "ganimet lamaları" olarak sunulan bir oyun içi ganimet kutusu satın aldıklarında 1.000 V-Bucks verecek bu hafta.

Fortnite'ın son derece popüler battle royale modu hiçbir zaman rastgele ganimet kutuları içermese de, oyunun işbirliğine dayalı hayatta kalma modu "Dünyayı Kurtarın", en azından Epic'in ganimet kutusu sistemini oyuncuların şunları yapmasına izin verecek şekilde değiştirdiği 2019 yılına kadar satın almadan önce içindeki öğeyi görün.

Artık, üretimden kaldırılmadan önce rastgele bir ganimet kutusu satın alan herkes, önümüzdeki iki ila üç gün içinde hesaplarına otomatik olarak 1.000 V-Bucks (yaklaşık 8 $) yatıracak. Karar, Epic'ten son birkaç yıldır karşılaştığı kör çekiliş ganimet kutusu davalarını halletmeye yönelik daha geniş bir hareketin parçası.

Oyuncuların oyun içi satın alımlar yaparken ne için ödeme yaptıklarını önceden bilmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle bugün yalnızca, Dünyayı Kurtar'da satın almadan önce içerikleri size gösteren X-Ray Lamaları sunuyoruz.

- Fortnite (@FortniteGame) 22 Şubat 2021

Bu durumda, geliştirici Pazartesi günü, Kuzey Carolina Yüksek Mahkemesindeki grup davası anlaşması için bir ön onay yargıçından onay aldı, bu yüzden Epic ödülleri bugün dağıtmaya başlayacağını söyledi.

Ancak Epic, ganimet kutularındaki mevcut konumunun doğru olduğunu düşündüğü ve oyuncularının geçmişte randomize edilmiş olanları satın aldıkları için borçlu olduklarını düşündüğü için faydaları erkenden verdiğini söylüyor. Epic, V-Bucks ve Rocket League kredilerini otomatik olarak yatıracak

"Birincisi, bu yapılması gereken doğru şey ve rastgele eşya ganimet kutuları hakkında çok güçlü hissediyoruz. Ve ikincisi, Epic'i temsil eden Faegre Drinker hukuk firmasının ortağı Jeffrey Jacobson, The Verge'ye bir röportajda anlatıyor. "Oyuncularımızın bizimle aynı fikirde olmasını umuyoruz." Mayıs ayı için nihai bir onay duruşması planlanıyor ve hem Epic'i hem de davacıları temsil eden avukatlar anlaşmanın olduğu gibi onaylanmasını bekliyorlar.

Epic, anlaşma sadece ABD'li oyuncuları etkilese de, rastgele loot lamalarından en az birini satın aldıkları sürece Fortnite'ın tüm oyuncularına 1.000 V-Bucks ödüllendirmeye karar verdiğini söylüyor. Önerilen anlaşma aynı zamanda etkinlik sandıkları veya oyunda ganimet kutuları açmak için anahtarlar gibi oyun içi öğeler satın alan Rocket League oyuncularını da içeriyor ve etkilenen oyunculara bu hafta benzer şekilde otomatik olarak dağıtılmak üzere 1.000 kredi verilecek. Epic, 2019'da Rocket League geliştiricisi Psyonix'i satın aldı.

Epic CEO'su Tim Sweeney, "Fortnite Loot Lamaları ve Rocket League Sandıkları gibi rastgele eşya ganimet kutuları sunmayı bıraktık çünkü bazı oyuncuların umdukları rastgele öğeleri almadıkları için defalarca hayal kırıklığına uğradığını fark ettik," dedi. Pazartesi günü The Verge'ye açıklama. "Oyuncular, oyun içi satın alımlar yaparken ne için ödeme yaptıklarını önceden bilmeli."

Önerilen anlaşma ayrıca, Fortnite ve Rocket League oyuncuları için "oyuncuların ganimet kutusu satın alımlarından doğan hak taleplerini çözmeleri için" 26,4 milyon ABD dolarına kadar ek nakit ve diğer avantajlar, yani önceki satın alımlarda geri ödeme sağlar standart yerleşim koşullarının ötesinde. Epic'e göre bu havuz her iki tarafın da avukatlık ücretlerini içeriyor. Ancak ön anlaşma, rastgele yağma kutusu satın alımlarının bir parçası olarak yasal zarara maruz kaldıklarını düşünen oyuncuların para iadesi talebinde bulunmalarına izin verecek bir hüküm de içeriyor.

Bu avantaj havuzu, bir ebeveynin veya vasinin parasını değil, kendi parasını kullanarak eyaletin sözleşmeyi onaylamama yasası kapsamındaki yardımlara hak kazanmalarını sağlayan Epic ganimet kutuları satın almak için kullanan Kaliforniya'daki küçükler tarafından kullanılabilir. Ayrıca Epic'ten rastgele yağma kutuları satın alarak dolandırıcılık gibi yasal zarara maruz kaldıklarını düşünen ABD Fortnite veya Rocket League oyuncuları da buna dahildir.

Yasal zarara ilişkin iddialarda bulunan reşit olmayan kişiler için Epic, hak talebinin onaylanması durumunda davacının tercih ettiği menfaatlere bağlı olarak 50 $ veya 13.500 V-Bucks (veya 13.000 Rocket League kredisi) verir. Bu ekstra avantajlardan yararlanma hakkına sahip olduklarına inanan ABD'de ikamet edenler, Epic'in Pazartesi öğleden sonra yayınladığı www.epiclootboxsettlement.com adresinden talepte bulunabilirler.

Epic, Fortnite'ın "Dünyayı Kurtar" oyun modunda bir zamanlar "V-Buck Lamaları" olanları "X-Ray Lamaları" ile değiştirerek 2019'da rastgele ganimet kutuları satmayı bıraktı. O zamanlar, bu kör çekiliş lamaları kullanıcılara 50 V-Bucks (o zamanlar yaklaşık 50 sent) koşuyordu ve rastgele çeşitli görünümler, silahlar veya diğer ganimetler içeriyordu. O yılın ilerleyen saatlerinde Rocket League, Epic'in yaratıcısı Psyonix'i satın almasından aylar sonra, ganimet kutularını da kaldırdı. Epic'in avukatı Jacobson'a göre, sınıf davası anlaşması "iki yıl önce ilk kez duyurduğumuz bir pozisyon için bir ünlem işareti".

"Oyuncular, oyun içi satın alma işlemi yaparken ne için ödeme yaptıklarını önceden bilmelidir."

Ganimet kutuları, nadir veya imrenilen oyun içi öğelerde rastgele şanslar satmanın kumara benzediğini iddia eden dünya çapındaki kanun koyucular ve düzenleyiciler tarafından ateş altında kaldı.

Electronic Arts’ın FIFA franchise ve Blizzard’ın Overwatch girişleri de dahil olmak üzere son on yılın en büyük oyunlarının çoğu gerçek para karşılığında kör çekilişli ganimet kutuları satıyor ve iş uygulamaları, oyun geliştiricileri için kazançlı oldu. Bazı durumlarda, oyun şirketleri, ganimet kutuları gibi oyun içi mikro işlemlerden, oyunları doğrudan satmaktan daha fazla para kazanıyor.

2018'de Belçika, rastgele dağıtılmış ganimet kutularının yasa dışı kumar oluşturduğuna ve ülkenin oyun yasasına tabi olduğuna karar vererek, birçok tanınmış geliştiriciyi ya ülkedeki uygulamayı bırakmaya ya da oyuncuların satın alma ve harcama yapma biçimlerini değiştirmeye zorladı yüksek para cezaları riski altında oyun içi para birimi.

ABD, çevrimiçi kumarla ilgili yasalara sahip olsa da, ganimet kutularını bu şekilde kabul etmiyor, yani birçok oyun ABD'de bunları sunmaya devam ediyor. Senatör Josh Hawley'in (R-MO) Çocukları Kötüye Kullanım Amaçlı Oyunlardan Koruma Yasası'nı önerdiği gibi yasalar Kongre'de tanıtıldı, ancak hiçbiri kabul edilmedi.

.

25 Şub 2021 - 10:25 - Teknoloji


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.