Seri Katil Atalay Filiz'in kalemi kırıldı! İşte cezası

Ankara ve İstanbul'daki üç cinayetin zanlısı Atalay Filiz, Ankara'da Göktuğ Demirarslan ve kız arkadaşı Elena Radchikova'yı "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle yargılandığı davada, "tasarlayarak öldürmek" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

DURUŞMAYA SES VE GÖRÜNTÜ BİLİŞİM SİSTEMİ ARACILIĞIYLA KATILDI

Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, taraf avukatları hazır bulundu.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Filiz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

FİLİZ'E SON SÖZLERİ SORULDU

Duruşmada Filiz'in avukatı, cezai ehliyetinin tam olduğunu bildiren Adli Tıp Kurumu 4. Adli Tıp İhtisas Kurulunun raporunun kabul edilmemesi, tekrar rapor alınması talebinde bulundu.

Cumhuriyet savcısı, davanın geldiği aşamada bu talebin kabul edilmemesini istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, sanık Filiz'den son sözlerini sordu.

Filiz, önceki celse vekillikten çekilen avukatlarından sonra yeni atanan avukatıyla görüşemediğini bildirerek, görüşme için süre talep etti. Ancak mahkeme bu talebi de kabul etmeyerek, son sözlerini söylemesini istedi.

"DEMİRARSLAN FETÖ MENSUBU, RADCHİKOCA RUS AJANI"

Sanık Filiz, önceki aşamalarda yaptığı Demirarslan ve kız arkadaşı Radchikova'yı casusluk yaptığı gerekçesiyle öldürdüğü savunmasını yineledi. Demirarslan'ın ailesinden Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunanlar olduğunu aktaran Filiz, Demirarslan'ın FETÖ mensubu, Radchikova'nın ise Rus ajanı olduğunu öne sürdü.

"BEN ÖLENLERİN CASUSLUK YAPTIĞINI SÖYLEMİŞTİM"

Filiz, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben ölenlerin casusluk yaptığını söylemiştim. Demirarslan ailesinin son durumuna baktığımda haklı çıktığımı, Göktuğ'un FETÖ mensubu olduğunu söyleyebilirim. Göktuğ, Hacettepe Üniversitesinde 4 yıllık olan okulunu 6 yılda bitirmiştir."

"HALKIMIZIN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİM"

Filiz, "Okuldan mezun olur olmaz TÜBİTAK'ta işe başladı. Onun işe girdiği yıllar, TÜBİTAK'a en fazla FETÖ'cünün işe alındığı yıllar. Göktuğ hayatta olsaydı, şu an muhtemelen FETÖ'den tutuklu olurdu. Halkımız FETÖ'cülere idam istiyor. Ben bir bakıma bir tanesini öldürerek, halkımızın isteğini yerine getirmiş oldum." dedi.

"RUS İSTİHBARATINDAN VE FETÖ'DEN KAÇTIM"

Önceki celse müşteki avukatının kendisi hakkında 3 yıl polisten kaçtığı yönünde beyanda bulunduğuna değinen Filiz, bu iddiaların da doğru olmadığını ileri sürdü. Filiz, "Benim 3 yıldır polisten kaçtığımın söylenmesi polislere hakaret olur. Elena'nın mensup olduğu Rus istihbaratından ve Göktuğ'un mensup olduğu FETÖ'den kaçtım." ifadelerini kullandı.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI


Filiz'in son sözlerinin ardından Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını açıkladı. Mahkeme, Atalay Filiz'in Demirarslan ve kız arkadaşı Radchikova'yı "tasarlayarak öldürdüğü" gerekçesiyle 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

TARİH ÖĞRETMENİ CİNAYETİ


Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz'in, İstanbul Tuzla'da tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında İstanbul'da ayrı bir dava daha açıldı. Bu dava kapsamında Filiz'in yargılanmasına 15 Şubat'ta başlandı.

İstanbul Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Filiz, "tasarlayarak öldürmek" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

#

09 Mar 2017 - 16:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.