Kobani'de çatışmalar şiddetlendi!

Kobani'de çatışmalar şiddetlendi. ŞİD üyeleri Kobani'ye hava saldırısı düzenleyen koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için birçok noktada yangın çıkardı.

IŞİD akşam saatlerinde Kobani'ye yönelik yoğun havan saldırısı başlattı. YPG güçleri kasabanın batı tarafındaki savunmasını güçlendirirken IŞİD havanları da daha çok batı ve güney tarafinı hedef alıyor. Akşam saatleri ile birlikte koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için en az sekiz noktada büyük ateşler yakan IŞİD üyeleri kasabanın ortasına kadar ilerlemiş görünüyor. 

PATLAMA SESLERİ YÜKSELDİ

Havanın kararmasıyla birlikte kasabada saat 17 sıralarında çok büyük bir patlama meydana gelirken patlamanın ardından çok şiddetli çatışmalar başladı. 

IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirmek için ağır silahlarla saldırı düzenlerken, çatışmalar sırasında atılan bir havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'ndeki Süleyman Şah Dostluk Parkı'nın yanındaki boş araziye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Gün içinde Kobani'deki IŞİD hedeflerine 5 hava bombardımanı düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyon hava güçleri akşam saatlerinde bölgedeki keşif uçuşlarını sürdürdü. 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kobani'de 7 IŞİD aracıyla 1 IŞİD binasının imha edildiğini açıkladı. 

ÖLÜ SAYISI 800'Ü AÇTI

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre IŞİD'in saldırdığı ve PYD'nin silahlı kanadı YPG güçlerinin savunduğu Kobani'de 16 Eylül'den bu yana süren çatışmalarda ölenlerin sayısı 800'ü geçti.

Gözlemevi'ne göre, ölenlerin 481'i IŞİD'e, 313'ü YPG güçlerine mensup.

#

30 Eki 2014 - 15:15 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.