Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü, “Dirilişten Kurtuluşa Çanakkale” Söyleşisi Düzenledi

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde “Dirilişten Kurtuluşa Çanakkale” adlı söyleşi programı düzenledi.

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü, “Dirilişten Kurtuluşa Çanakkale” Söyleşisi Düzenledi
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü, “Dirilişten Kurtuluşa Çanakkale” Söyleşisi Düzenledi
Haber albümü için resme tıklayın

Tuzla Belediyesi Sahil Sahnesi’nde düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak yazar Mustafa Turan katıldı. İmam Mehmet Akçınar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan söyleşide selamlama konuşmasını Tuzla Müftüsü Ali Erhun yaptı. Erhun, “Bu zamana kadar pek çok Çanakkale Savaşını anlatan programlar yaptık ancak Mustafa Turan hocam bunu en iyi anlatanlardandır. Kendileri de bizi kırmayarak geldiler. Bu ve bunun gibi bütün etkinliklerimizde bizden yardım ve desteğini esirgemeyen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Tarihimizi, Ecdadımızı Çok İyi Tanımak Ve Tanıtmak Zorundayız
Yazar Mustafa Turan, gençlerin Çanakkale Zaferi’ni bilmemesine üzüldüğünü belirterek kitap yazmaya karar verdiğini söyledi. Çanakkale’de yaşanılanları herkesin bilmesi ve gelecek kuşaklara aktarması gerektiğini vurgulayan Turan, “104 yıl önce dünya tarihinin hiç şahit olmadığı bir savaş meydana geldi. Ecdadımız yokluk, yoksulluk içerisinde göğsünü düşmana siper ederek “Çanakkale Geçilmez” ibaresini tarihe altın harflerle yazdırdı ve bu zaferi kazandık. Gelecek nesillerimizin, gençlerimizin bu yüksek ruhtan habersiz gezmesine üzüldüm. 15 yıl önce bununla ilgili kitap yazmaya karar verdim. Çanakkale’de yaşanılanların ne olduğunu milletimizin öğrenmesi ve gelecek nesillere öğretmesi bir şeref borcudur. Ben bunları anlatmazsam bana vebal olur. Bunu herkes öğrencisine ve cemaatine, anne babalar da çocuğuna öğretmezse vebal olur. Tarihimizi, ecdadımızı çok iyi tanımak ve tanıtmak zorundayız.” dedi.
Yazar Mustafa Turan, Çanakkale Cephesi’ndeki insan hikayelerini, tüm zorluklara rağmen verilen insanüstü gayret ve inançlı mücadeleyi çeşitli hikayelerle anlattı.
Yazar Mustafa Turan’ın söyleşisi, dualarla sona erdi.

#

20 Mar 2019 - 13:18 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.