Tuzla Belediyesi'nden Yıl Sonu Şenliği

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın anne ve 3-6 yaş aralığındaki çocuklarını eğitimde aynı çatı altında buluşturan ve Türkiye’ye örnek olan Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Anneler Günü’nde yılsonu şenliği düzenledi.

Tuzla Belediyesi'nden Yıl Sonu Şenliği
Haber albümü için resme tıklayın

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın anne ve 3-6 yaş aralığındaki çocuklarını eğitimde aynı çatı altında buluşturan ve Türkiye’ye örnek olan Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Anneler Günü’nde yılsonu şenliği düzenledi. Bu yıl eğitim alan 1.693 anne ve 1.520 çocuğa sertifika ve belgeleri şenlikte verildi.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, 2018-2019 eğitim öğretim yılında 7 şubesinde 48 eğitim sınıfında 1.693 anne ve 1.520 çocuğa ücretsiz kurslar düzenledi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, yılsonu şenliğini Anneler Günü’nde İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Şenliğe Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, birim müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin Emlak Konut, İçmeler, Yayla, Orhanlı, Aydınlı, Şifa ve Mimar Sinan şubelerinde eğitim alan 3-6 yaş aralığındaki çocukların yıl boyunca yapmış oldukları el ürünleri, İdris Güllüce Kültür Merkezi fuaye alanında sergiledi.

370 Minik Kursiyer Şenlikte Gösterilerini Sahneledi
Şenlik, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin çalışmalarını anlatan slayt gösterisi ile başladı. Emlak Konut ve Şifa Mahallesi şubeleri kursiyer annelerinden oluşan bağlama grubunun mini konseri beğeni topladı. 370 öğrencinin 2 bölüm halinde sundukları Yılsonu Şenliği’nde, şiir okuma, müzikli dans gösterileri, ront gösterisi, halk oyunları, jimnastik gibi çeşitli gösteriler sahnelendi. Minik kursiyerlerin gösterileri, aileleri tarafından ilgiyle takip edildi.

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Benzeri Olmayan, Güçlü ve Orijinal Proje
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, şenlikte yaptığı konuşmada Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin anne ve okul öncesi çocukların eğitim hayatındaki rolüne dikkat çekti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Türkiye’ye benzeri olmayan, orijinal bir eğitim projesi kazandırdığını belirten Alireisoğlu, “Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, Türkiye ölçeğinde eşi benzeri olmayan, güçlü ve orijinal bir eğitim projedir. Tuzla Belediyesi’nin güçlü desteği, özverili, gayretli çalışmaları ile gerçekleştiriliyor. Sevgili anneler ve babalar çok şanslısınız. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde çocukların üzerinde biraz daha fazla emek var. Çok fedakarlık görülüyor. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’ni kuran başta Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya, ilgili birim çalışanlarına ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

‘Eğitim Kenti Tuzla’da Evlatlarımızı Geleceğe Hazırlıyoruz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından kurulduğunu ve Türkiye çapında örnek alındığını söyledi. Başkan Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonunu hatırlatan Özcan, “Üzerine titrediğimiz, göz bebeğimiz, sevgili evlatlarımızı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonu ile geleceğe hazırlıyoruz. Bir çocuğun karakteri 6-7 yaşlarında oluşmuş oluyor. Bu yaşlar hassas yaşlar olduğu için biz bu projeyi başlattık, annelerle birlikte aynı ortamda eğitim almasını sağladık. Anne babalar bu eğitime yoğun ilgi gösterdi ve şu anda 7 şubemizle hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızdan şubelerin artması, eğitim saatlerinin artması gibi talepler geliyor. Yeni şubeleri açmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan bu güzel melek gibi yavrular için ne yapılması gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur. Destek vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında eğitim alan 1.693 anne ve 1.520 çocuğa sertifika ve belgeleri, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ve Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan tarafından verildi. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer anneleri de günün anısına protokole el emeği ile hazırladıkları hediyeleri takdim etti.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Yılsonu Şenliği, illüzyonist Levent Maruf’un gösterisi ile sona erdi.

#

14 May 2019 - 17:50 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.