Magandalar tutuklandı

Pendik'teki baklavacı magandalar tutuklandı

Pendik’te yol verme kavgasında hamile kadın ve eşi dehşeti yaşadı. Onlara bu dehşeti yaşatanlar ünlü bir baklava zincirinin sahipleri çıktı. Emniyette karşı tarafısuçlayanşüpheliler, linç kampanyasına maruz kaldıklarını öne sürdü ve şikayetçi oldular. Bu arada emniyette sürücü Hasan Sel'in ehliyetine el konularak, kendisine bin110 TL para cezası kesildiği öğrenildi. Karakol girişinde şüpheli ile tokalaşan polis memuru da açığa alındı. Olay sırasında kendisine yol vermeyen aracın önüne geçerekdurduran, daha sonra da dikiz aynasını kırdığı aracın üzerine çıkıp zıplamaya başlayan Sel, "Ani rahatsızlık geçiren annelerinin yanına gitme gayreti içinde" olduğusavunmasını yapmıştı. 2 şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye tarafından tutuklandı.

"Kasıtlı Olarak Bize Çarptı"

Yunus Emre Bahçıvan ile 7 aylık hamile eşi Ayfer Bahçıvan’a dehşeti yaşatan şüphelilerden Hasan Sel'in ifadesinde, Kastamonu'da yaşayan annesinin rahatsızlığı nedeniyle 6 Temmuz günü şirket aracıyla yola çıktıklarını söyledi. Aracı kardeşi Hüseyin’in kullandığını anlatan Hasan Sel, “D-100 Karayolu üzerinde seyir halindeydik. Biz güvenlik şeridinde seyretmiyorduk. 34 BC 1149 plakalı aracı sollarken ani bir şekilde bizim aracımızın önüne doğru geldi. Biz ani fren yapıp durduk. Bir hasar oluşmadı. Bizim aracın sol şoför tarafı yan aynası katlandı. Bir şey olmadığını gördük. Elimizde önemli değil tarzı işaret yaparak yolumuza devam ettik. Bu araç peşimizden gelerek sağ tarafımızdan emniyet şeridini de kullanarak bizim yanımıza geldi. Kasıtlı olarak sağ yan aynamıza çarptı" dedi.

"Bizi Durdurma Çabaları Devam Etti..."

Sonrasında, Yunus Emre Bahçıvan’ın camını açarak kendilerine küfürlü sözler söylediğini ve dur işareti yaptığını ileri süren Hasan Sel, "Biz yine acelemiz olduğu için durmadık. Ben elimle ‘Ne var? Hayırdır’ işareti yaptım. Hiç bir şekilde bana küfürlerine karşı, küfürle yada kötü sözle karşılık vermedim. Biz yolumuza devam ederken bizi durdurma çabaları devam etti. Sonra bizim arkamıza geçerek trafiğin yavaşladığı bir noktada bize arkadan çarptı. Bu aracımıza üçüncü çarpmasıydı." dedi.

Görüntüdeki Anları Anlattı 

Çarpmanın ardından kendisinin ve kardeşi Hüseyin Sel'in araçlarından indiğini söyleyen Hasan Sel,  “Diğer aracın başına gittik. Görüntüye yansımayan tahrik edici el hareketleri yapmaktaydı. Camı açmasını istedim. Camı açmadı. Bana aynamı kırdın diye yan aynasını gösterdi. Ben de o anın stresi ve psikolojik durumu ile istem dışı aynasını kırdım. Sonra aracını bizim araca çarptığı için, geçiş mesafesi olmadığı için aracın üzerinden geçmek zorunda kaldım. Bu geçiş esnasında kaput üzerine bastım. Sonra aracımıza binerek yolumuza devam ettik” diye konuştu.

"Davacı ve Şikayetçiyim"

Daha sonra annesini ziyarete gittiklerini ve haklarında şikayet olduğunu öğrendikten sonra da en kısa sürede geldiklerini anlatan Sel, "Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Ben kesinlikle bayanın hamile olduğunu bilmiyordum. Hamileyim diye bağırmasını araç camları kapalı olduğu için duymadım. Ağır tahrik altında böyle bir olay yaşandı. Bize küfür etmesinden dolayı ve aracımıza kasten verilen zarardan dolayı araç sürücüsünden davacı ve şikayetçiyim” dedi. Olay sırasında üzerinde bulunan ruhsatlı tabancasını da kendi rızası ile polise teslim ettiğini kaydetti.  

"Linç Kampanyası Tehlikeli Boyuta Ulaştı"

Aracı kullanan kardeşi Hüseyin Sel ise ağabeyinin aksine bazı noktalarda emniyet şeridini kullandığını söyleyerek, karşı tarafı suçladı. Yunus Emre Bahçıvan’ın kendisinin kullandığı araca çarptığını söyledi. Bahçıvan’ın kendilerine küfrettiğini de ileri süren Sel, “Biz zaten annemizin rahatsızlanması üzerine acil bir şekilde yola çıkmıştık. Ettiği küfür bulunduğumuz ruh haliyle bizde ağır tahrik oluşturdu. Ben bu şahsı “yanında ailen var, bayan var, terbiyesizlik yapma” diye uyardım. Acelemiz olduğu için durmadık. Küfürlerine küfürle karşılık vermedim. Yolumuza devam ederken bizi durdurma çalışmaları devam etti. Arkamıza geçerek trafiğin yavaşladığı bir noktada bize arkadan çarptı. Çarpmasıyla ben durdum. Bel fıtığından ameliyatlıyım, platin takılı. Çarpma anında belim incindi. Ağrılarım devam etmektedir. Araçtan indiğimde maksadım olayı yatıştırıp onlarla konuşmaktı. Hiçbir şekilde sözlü ve fiili, tahrik edici hareketim olmadı. Olayı yatıştırmak niyetindeydim. Zaten görüntülerde duruşum ortadadır. Araç içindeki bayanın hamile olduğunu bilmiyordum. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerden öğrendim. Olay anında araç camları kapalı olduğu için, D-100 karayolu sesli olduğundan bayanın söylediklerini duymadım. Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm. Şikayete konu eyleme iştirakim olmadı. Şahsıma yapılan linç kampanyası tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır” dedi. Ağabeyi gibi kendisi de Yunus Emre Bahçıvan’dan şikayetçi olduğunu söyledi.  

Ehliyetine El Konularak Bin 110 TL Para Cezası Kesildi 

Konuyla ilgili olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı Sivil Trafik Ekipler Amirliği görevlileri, aracın sürücüsü şüpheli Hasan Sel'e “Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafik kazası, arıza halleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmaları” maddesi ve “Araçlarını zorunlu bir neden olmadıkça, diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının altında sürmek, başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamak” maddesinden 108 lira olmak üzere toplamda bin 110 lira idari para cezası uyguladı.

Ayrıca şahsın sürücü belgesi, Karayolları Trafik Kanununun 45 ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 90. maddesine istinaden Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik hükümleri doğrultusunda sağlık şartları gereğince geçici olarak geri alındı.

Polis Memuru Açığa Alındı 

Bu arada trafik magandasıyla karakola gelişi sırasında el sıkışan Şehit Adil Gözalıcı Karakol Amiri de tepki çeken görüntünün ardından görevden alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi D-100 Karayolu üzerinde meydana gelen olayın şüphelilerin polis merkezi amirliğine girişi anında basına yansıyan görüntülerle ile ilgili olarak, Pendik Şehit Adil Gözalıcı Polis Merkezi Amiri görevinden alınarak hakkında idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Tutuklandılar

Tuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Hasan Sel ve Hüseyin Sel, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#

09 Tem 2019 - 09:38 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.