Ölüm saçan tehlikeli besinler

Her gün severek tükettiğimiz ve dolabımızın olmazsa olmaz besinleri alırken biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Patates Cipsi

 Cipsler patatesten değil özel bir hamurdan üretiliyor. İçeriğinde buğdayi pirinç, mısır unu ve patates pulları içeriyor. İnce hamur haline getirilen cipsler kızartılıp kurutuluyor. Çeşitli baharatlarla çeşnilendirildikten sonra paketleniyor. Biz de bu ürünü patates cipsi diye tüketiyoruz...

Yulaf Gevreği

Birçok insan yulaf gevreğinin oldukça sağlıklı olduğunu düşünüyor. Aslında yulafları daha hızlı kurutmak için kimyasallar bazı kimyasallar kullanılıyor. 2010 yılında ABD'de yulaf gevreği üreten ünlü bir şirkete karşı dava açıldı. İnsan sağlığı için trans yağ gibi tehlikeli maddeler içeriyordu. Bu şirket ise yanlış reklam vermekle suçlandı.

Akçaağaç Şurubu 

Birçok kişi akçaağaç şurubunun sağlık açısından herhangi bir zararının olmadığını düşünür ve eşekere sağlıklı bir alternatif olarak kabul edilir. Ancak bu şuruplarda koruyucular ve suni bileşenler katkısı yapılmış olabilir.

Zeytinyağı

Zeytinyağı gerçekten sağlıklı ve faydalıdır. Ama satın almak istiyorsanız dikkatli olmalısınız. Ulusal Tüketici Birliği'ne göre, süpermarketlerdeki tüm şişelerin 2 / 3'ünde bir zeytin aromalı soya fasulyesi yağı bulunmaktadır.

Marshmallow 

Yumuşak marshmallow, hayvanların derisinden ve kemiklerinden yapılan jelatin içerir. Bileşenler kaynatılır ve daha sonra nişasta ve tatlandırıcılar eklenir. Jelatin ile yapılmış bir ürünü yemeden önce, nasıl yapıldığını hatırlayın.

Muz

İngiltere'de yaşayan bir vatandaş bir miktar muz aldı ve eve geldiğinde meyve üzerinde garip bir madde fark etti. Bunun sadece bir çöp olduğunu düşündü ve onu çıkarmaya çalıştı. Ancak durum düşündüğünden farklıydı. Muzdan çıkan şey örümcek kozasıydı ve bu örümcek kozası dünyanın en ölümcül örümceği! Marketten ve manavdan aldığınız sebze ve meyveleri alırken kontrol etmeyi unutmayın...

#

18 Tem 2019 - 12:13 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.