Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Bakan Koca’dan Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu, Bakan Koca koronavirüste riskli illeri duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu, Bakan Koca koronavirüste riskli illeri duyurdu

Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahaleyle sorunlar aşılmaktadır.

Ankara'da tedbirleri artırma çabası içerisindeyiz. Salgının kontrolden çıktığını asla söyleyemeyiz ama tedbirlere uyum noktasında hassasiyet göstermezsek, sonucu farklı olabilir." şeklinde konuştu.

İLLERE GÖRE KORONAVİRÜS SAYISI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca illere göre, koronavirüs vaka sayısını duyurdu. Bakan Koca şunları söyledi;

Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Erzurum, Sivas, Kayseri halen yüksek riskli illerimiz arasında. Hasta sayısını Gaziantep'te yüzde 52, Şanlıurfa'da yüzde 59, Diyarbakır'da yüzde 49, Mardin'de yüzde 61 aşağı çekmeyi başardık. HES kodu başarıyla devam ediyor.

İzolasyon tedbirine uymayan 153 bin pozitif kişi bu sayede tespit edildi. Koronavirüsün mevsimsel hastalıklarla birleşmesi mümkündür ancak bu duruma karşı yeni tedbirlerimiz alındı ve mücadelemizin boyutu değişecek.

HES kodu uygulaması, kitle ulaşım araçlarından sonra, birçok sosyal mekana girişte de uygulanmak üzere yaygınlaştırılacaktır.

Koca ayrıca, "Ülke genelinde durum kontrol altında. İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu'da maalesef artış var. Son dönemde artışın en fazla olduğu illerin başında Ankara geliyor. Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahaleyle sorunlar aşılmaktadır. "(Filyasyon) Konya'da 460,

Şanlıurfa'da 200, Mardin'de 111, Diyarbakır'da 370, Erzurum'da 207, İzmir'de 350, Kayseri'de 120 ekip sahada. Gençlerimiz ve orta yaş grubu vatandaşlarımızın iyileşme düzeyi yaşlılarımıza göre daha yüksek. Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat geçmiş durumda.

Yaş artıkça hem erkeklerde hem kadınlarda vefat oranımız dramatik bir şekilde artıyor. 2020’de enfeksiyon nedeniyle hasta sayısı artmazken, koronavirüs nedeniyle sayı artmaktadır.

Sağlık Bakanı Koca, son 24 saatte korona virüs nedeniyle 45 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 6 bin 462 olduğunu açıkladı. Bugün 107 bin 927 test yapılırken, bin 596 yeni vaka tanısı konuldu, 947 kişi ise iyileşti.

Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi; Yeni mücadele dönemine hazırlanıyoruz.

-1.596 yeni hasta sayısı, bugün hayatını kaybedenlerin sayısı 45. Ağır hasta sayımız bin 17’ye çıktı.

Sağlık Bakanı Koca, 1 Eylül 2020 tarihli koronavirüs tablosunu paylaştı. Son 24 saatte yapılan test sayısı 109 bin 443 olurken, bin 572 yeni tanı konuldu. Bugün koronavirüsten 47 kişi yaşamını yitirirken, bin 3 hasta ise iyileşti. Bakan Koca açıklamasında şunları ifade etti;

Kayıplarımızın ve ağır hastalarımızın sayısını azaltacak olan da bitirecek olan da tedbirlere tam uyumdur. Aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Tedbirlere uyarsak kazanan biz olacağız. Güç tedbirde.
Bir önceki güne göre COVID-19 test sayısında ve hastaneden taburcu edilen yeni hasta sayısında artış (sırasıyla %2,1 ve %8,2), yeni COVID-19 vaka sayısında, hastaneye yatırılan yeni hasta sayısında ve entübe edilen yeni hasta sayısında azalma (sırasıyla -%12,7, -%6,3 ve -%9,7) görülmüştür.

Bir önceki güne göre bölgelerdeki vaka değişim yüzdesine bakıldığında; en fazla azalış Doğu Karadeniz Bölgesinde gerçekleşmiştir (-%40,0). İstanbul Bölgesinde %1,9 artış olup vaka sayısı açısından incelendiğinde bu fark sadece 3 vakadır.

80 yaş ve üzeri grupta 1.000.000 kişiye düşen yeni COVID-19 vaka sayısı kadınlarda 21,4, erkeklerde ise 22,9’dur. Bir önceki güne göre hastaneye yatırılan yeni hasta sayısındaki en fazla azalış Akdeniz Bölgesindedir (-%29,0). Bunun yanı sıra hastaneden taburcu edilen yeni hastasayısındaki en fazla artış İstanbul Bölgesindedir (%55,4)

#

03 Eyl 2020 - 10:46 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.