Uzunyayla, Akköse’ye fena yüklendi

Kent 34 gazetesine konuşan Hasan Uzunyayla, Bülent Akköse hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

2019 yılında yapılan yerel seçimlerinde Bülent Akköse CHP’nin Bülent Akköse ile daha az oy alacağının altını çizen Uzunyayla, Şadi beyin daha rahat kazanacağını ifade etti. Uzunyayla yaptığı açıklamasında “Belediye başkanı adayı olsa bile belediye başkanı olamazdı! Yaptığımız onca anket vardı. Kanaat önderlerinin görüşleri ortadaydı. Eğer bu dönem aday olsaydı, Şadi Bey çok daha rahat kazanırdı. Aldığımız oy bile tercihimizin doğruluğunu ortaya koymuştur. Bir sonraki dönem Tuzla'da CHP'nin kazanacağının güçlü sinyallerini sandıkta almışız. Bunun sebebi doğru aday ile yarışmamızdı” dedi.

Akköse “Zurnanın son deliği” söylemleri ile alakalıda açıklama yapan Uzunyayla, kendisinin duygusu, fikri, duruşu olmadığını da ifade etti. Uzunyayla, “Bülent Akköse’ye, kongre konuşmasında “zurnanın son deliğisin” söylemi ile olsan da olur olmasan da demek istedim. Bazıları bu söylemi hakaret olarak algılamış. Aslında öyle bir şey yok. Ben onun yüzüne de söyledim. Hatta baya ağır konuştum. Duygu, fikir, duruş hiçbiri yok sende. İnsanlar hak etmediği yerde olmasınlar. Ola ki geldi bir yere benim o “zurnanın son deliğisin” sözümü yerde bırakmaz. Bu insanı tanıyan herkes nasıl biri olduğunu gayet iyi biliyor. Sorun ise çok fazla kişi tarafından tanınmaması. Tanıyan da neden böyle dediğimi gayet iyi bilir.
Hasan Uzunyayla’nın karşısında siyaset yapacaksan eğer adam gibi yapacaksın” dedi.

Kendisinin belediye Başkanı vasıflarını taşımadığına da değinen Uzunyayla, “Ben kendisinin belediye başkanı vasıfları taşıdığını düşünmüyorum. Bülent Akköse’nin Tuzla’nın dokusunu da çok iyi bildiğini düşünmüyorum. Kendisi dışında bir oyu olduğunu da düşünmüyorum. Bir insan böyle bir yola girdiğinde kitlesel bir yapısının olması gerekir” dedi.

“Kendisi Tuzla’da bile oturmuyor” diye Hasan Uzunyayla, “Şu anda bile Tuzla’da oturmayan bir kişinin Tuzla’da doğdum büyüdüm demesi ile böyle ciddi bir sürece girmesi doğru değil. Bostancı’da oturup Tuzla’dan aday olmak bence çok normal değil. Yerel yönetimler için çok doğru değil. Burada bir tane evleri var ama oturmuyorlar. Burada kendini daha kolay tanıtacağını sanıp burada siyaset yapma kararı aldı galiba” diye ifade etti.

Akköse’ye yüklenen Hasan Uzunyayla bir açıklamasında adeta bombayı patlatıyor. Yaptığı açıklamalarla “Akköse CHP’li mi?” Acaba sorusunu akla getiren Uzunyayla’nın açıklamaları, “Bir diğer önemli konu da düşünsel ve fikirsel olarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni çok hissettiğini sanmıyorum. CHP üyesi olmak ile partiyi çok iyi sindirdiğini sanmıyorum. Kimileri siyasi partilere sadece varmak istediği noktaya ulaşmak için üye oluyor. Samimiyet bunlar ile anlaşılmaz ki” diyerek bombayı patlattı.

Akıllarda soru işreti bırakmamak adına Kent 34 gazetesinin Hasan Uzunyayla ile alakalı söyleşinin tamamına “www.kent34.com” sayfasından ulaşabilirsiniz.

#

24 Oca 2020 - 17:54 - Özel Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.