“Mal mal” izledin mi?!...

Böyle işte.., Tanklar Fetö'nün elinde olunca köprüyü kapatıyor, vatandaşa ateş ediyor… Mehmetçiğin elinde olunca yaşam koridoru açıyor, düşmanı kovalıyor... 'Fırat'ın Batı'sı” dedik.., 'Kırmızı çizgimiz”...



Böyle işte..,

Tanklar Fetö'nün elinde olunca köprüyü kapatıyor, vatandaşa ateş ediyor… Mehmetçiğin elinde olunca yaşam koridoru açıyor, düşmanı kovalıyor...

“Fırat'ın Batı'sı” dedik.., “Kırmızı çizgimiz” dedik.., “Akdeniz'e kadar uzanan butik devlet projenize izin vermeyiz...” dedik, anlatamadık...

Geç oldu, ama oldu... Sonunda Cerablus'a girdik...

Ve ilk ses PYD'nin liderinden geldi;

“Türkiye Suriye batağında çok şey kaybedecektir. DAİŞ gibi o da bozguna uğrayacaktır...”

N'oluyor yahu?...

Ulan senin savaştığın DAİŞ'i vuruyoruz, sen bizi beğenmiyor musun?!... (Tanklar Cerablus'a girerken başka bir yere de mi girdi acaba?!...)

Girdik ve 24 saatten kısa bir süre içinde Türkmen'lerden ve diğer unsurlardan oluşan ÖSO'nun kasabaya bayrağı dikmesini sağladık...

Demek ki oluyormuş!...

Bir grup DAİŞ'li teröristi haftalarca bombalayıp bir türlü Kobani'yi kurtaramayan o koalisyon güçleri de görmüştür Cerablus'a nasıl girdiğimizi... (14 gelişmiş ülke, en gelişmiş silahlar, binlerce sorti, haftalarca vurdular ama DAİŞ'i indiremediler... Neden bu kadar sürdü acaba?!... 50 Kürt vatandaşımızın katledilmesini yeterli bulmamış olabilirler mi?!...)

Evet, Cerablus'a girdik...

Biden Okyanus'un üzerinde uçarken girdik...

Zamanlama manidar!...

Evet, daha önce de girmiştik...

Tam 500 yıl önce 24 Ağustos 1516'da Mercidabık Savaşı'nda I. Selim'in ordusu Memluk ordusunu yendi... (Yer; Halep'in kuzeyi...)

Yani zamanlama daha bir manidar!...

'Biden' da mevzuya girdi;

“Türklerin Amerika'dan daha iyi bir dostu yok... Fetö'yü vermeye gücümüz yetmez… Kanunlar karar verir…”

Geciken 15 Temmuz açıklaması için de;

'Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını, ciddi olup olmadığını anlayamadık' dedi Biden… (E haklı tabii!... “Namluya doğru koşanı, tankın altına yatanı, helikoptere kafa atanı” görünce, 'İnternet Oyunu' sanmıştır!...)

Sağolsun dost Amerika!.., Aklımıza o karikatürü getirdi;

“İyi yedik ha.., Güzel yedik.., Yalnız bayaa yedik ha.., Ama iyi yedik.., Fakat ne yedik be.., Kabul edelim, güzel yedik!...”

Biden, YPG-PYD ile ilgili açıklama da yaptı; “Fırat'ın batısına geçtikleri sürece ABD tarafından desteklenmeyecekler...”

Biz de, 'iyi' dedik...

Ama kabul edin iyi girdik!...

Ne diyordu Selo;

'Fırat'ın öbür tarafına (batısına) geçemezsiniz diyorlar… Geçecekler.., göreceksin geçecekler… Sen de suyun bu tarafından izleyeceksin… 'Mal mal' izleyeceksin!...”

Ama biz girdik!...

Hem de 'Fırat Kalkanı'yla girdik!...

İzledin mi mal mal?!...

Yenişafak
27 Ağustos 2016

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Hikmet Genç - Mesaj Gönder

# Mal, Mal, izledin, mi

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.