Tuzlalı Kadınlar, Su Tasarrufuna Farkındalık Oluşturdu

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Sahil Kültür Merkezi’nde “Su Tasarrufu-Türkiye’nin Suyu Projesi” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Sahil Kültür Merkezi’nde “Su Tasarrufu-Türkiye’nin Suyu Projesi” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı, National Geographic ve TEMA Vakfı’nın desteklediği toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Torlak, Cumhuriyet Kadınları Derneği Tuzla Şubesi Başkanı Cevher Barlas Kılıç, Tuzla Rumeliler Derneği Başkanı Hale İş, Atatürkçü Düşünce Derneği Tuzla Şubesi Başkanı Şennur Özpagada, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda görev alan Kadın Kent Gönüllüleri, kadın muhtar adayları ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri katıldı.

Kadın Eğitilirse Toplum Eğitilir

Cumhuriyet Kadınları Derneği Tuzla Şubesi Başkanı Cevher Barlas Kılıç, suyu en çok kadınların kullandığını belirterek kadınların yapacağı tasarrufun katkısına değindi. Kılıç, “Bizlere bugün bu imkanları sunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Suyumuzu daha tasarruflu nasıl kullanabileceğimizi konuşmak için toplandık. Suyu en çok kullanan biz kadınlarız. Kadın eğitilirse toplum eğitilir. Bizim yapacağımız bir damla tasarrufun milyonlarca metreküp olacağını biliyoruz.” dedi.

Suyu İhtiyaçtan Fazla Tüketiyoruz

Eğitim sorumlusu Kadriye Türker, nihai amaçlarının su varlığını korumak ve sürdürmek olduğunu söyledi. Türker, “Su kaynaklarının israf edilmemesi, israfı önleyecek davranışları sürdürebilmek, su varlığını korumak ve sürdürmek hepimiz için hayati önem taşıyor. Hayatımız için çok elzem olan suyu çok ama çok fazla tüketiyoruz. Türkiye’de kişi başı su tüketimi 216 litre. Bu miktarı en çok kişisel bakım, el temizliği, tüketimde kullanıyoruz” ifadesini kullandı.  

Parasını Ödüyor Olsak da Doğal Kaynaklar Ülkemizin Genel Sermayesidir

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da yaptığı konuşmada tüketime yönelmenin topluma verdiği zararı vurguladı. Yazıcı, “Bu eğitim farkındalık oluşturmak adına güzel bir çalışma oldu. O kadar çabuk tüketen bir toplum olduk ki sevgilerimizi bile çok çabuk tüketiyoruz. Bu nedenle çok alanda farkındalığa ihtiyacımız var. İnsani Yardım Vakfı’ndan bir arkadaş Afrika’ya gidip geldiğinde “Suyun ne demek olduğunu oraya gidince anladım” demişti. Susuzluğu unutmamak gerekiyor. Su akıyor ve “Bunun parasını ben ödüyorum” diyerek elektrik, su ve doğalgazı ihtiyaçtan fazla tüketmeyi kendimize hak görmek, başkasına hakkında girmek demektir. Parasını ödemiş olsak bile bu doğal kaynaklar dünyanın, ülkenin genel sermayesidir. Tükettiğini yerine koymak bile sıfır noktasıdır, onun üzerine ne koyabilirizi düşünmek zorundayız ki artıya geçebilelim.” şeklinde konuştu.
Toplantı, suyun tasarruflu kullanımına yönelik fikir alışverişiyle sona erdi.

#

13 Şub 2019 - 10:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.