Tuzla Belediyesi, Karanlık Gece’yi 360 Derece Sanal Gerçeklikle Hafızalara Kazıyor

Tuzla Belediyesi’nin 15 Temmuz Destanı anma etkinlikleri kapsamında hazırlanan, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin görüntülerin 360 derece sanal gerçeklikle izlenebildiği tır, hain girişimde yaşanılanları hafızalara kazıyor.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 15 Temmuz ruhunu yaşatmak, unutturmamak ve herkese anlatmak için Türkiye’de ilk kez uygulanan bir projeyi gerçekleştirdi. Tuzla Belediyesi tarafından "İhanet gecesini unutmayacağız, unutturmayacağız" sloganıyla yürütülen proje kapsamında hazırlanan "360 derece, karanlık gece" adlı tır, 81 ilde milyonlara ulaşacak.

 Hain Girişim, Dakika Dakika Sanal Gerçeklikle Ücretsiz İzleniyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın da ziyaret ettiği TIR, Ankara dönüşü Tuzla sahil meydanında kapılarını ilçe halkına açtı. Hain darbe girişimiyle ilgili görüntülerin saati saatine üç boyutlu ve harekete duyarlı şekilde hazırlandığı videolar, sanal gerçeklik gözlükleriyle ücretsiz izleniyor. İzleyiciler, 3D teknolojisi sayesinde yürüyerek gidebildikleri 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halkın demokrasi mücadelesine, Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı ile TBMM'nin bombalanmasına ve halkın darbecilere yönelik tepkilerine yeniden tanıklık ediyor.

15 Temmuz’u Unutturmamak İçin Bu TIR’ı Hazırladık
Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, 15 Temmuz'u yaşamak, unutturmamak ve herkese anlatmak için TIR’ı hazırladıklarını söyledi. Özellikle gençlerin teknolojiyle olan ilgisinin bu projenin şekillenmesinde önemli bir etken olduğunu belirten Başkan Yazıcı, “15 Temmuz, 1789 Fransız İhtilali’nin önüne geçecek kadar büyük bir halk direnişidir ve halk mücadelesidir. Bunu küçültmeye ve ufak göstermeye çalışanlara karşı yeni neslimize bu işin Fransız İhtilali’nden bile çok daha büyük bir halk hareketi olduğunu ve böyle bir kalkışmanın halk tarafından bir tek alet kullanılmadan, çıplak elle önlendiğini anlatmak istedik. Genç nesillere bunu aktarabilmek için birçok yöntem kullanılıyor. Biz de yeni kuşakla gençliğin en çok kullandığı bilişim teknolojileri ile iletişim metotlarıyla iletişim kurmak için bu TIR’ı tasarladık. Gençlerimize o anı, o günü sanal gerçeklik ve görüntülerle yaşatmak istedik.” dedi.













#

16 Tem 2017 - 15:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.