Türkiye ile Rusya Uçuşları Karşılıklı Olarak 1 Ağustos’ta Başlayacak!

1 Ağustos'ta Türkiye ile uçuşların karşılıklı olarak yeniden başlayacağını Rusya Başbakanı Mihail Mişustin açıkladı. Rusya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle uçuşların yeniden başlamasıyla turizm sektöründe hareketlilik yaşanması bekleniyor.

1 Ağustos'ta Türkiye ile uçuşların karşılıklı olarak yeniden başlayacağını Rusya Başbakanı Mihail Mişustin açıkladı. Rusya, Türkiye'ye en çok turist gönderen ülkelerin başında geliyor. Bu nedenle uçuşların yeniden başlamasıyla turizm sektöründe hareketlilik yaşanması bekleniyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uçuşların karşılıklı olarak askıya alındığı Rusya'dan beklenen haber geldi. Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Türkiye ile uçuşların karşılıklı olarak yeniden start alacağını duyurdu. Buna göre, Rusya'dan uçuşlar, 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara'ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum'a yapılmaya başlayacak.

TURİZM SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRECEK
Rusya ile uçuşların yeniden başlatılması Türk turizmini de yakından ilgilendiriyor. Türkiye'yi en çok ziyaret eden turistlerin başında Ruslar yer alıyor. Alınan kararla bacasız sanayi olarak bilinen turizm sektöründe hareketlilik yaşanması bekleniyor.

RUS MEDYASI: 4 MİLYON KİŞİ TÜRKİYE'YE GİDER
Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, geçtiğimiz günlerde uçuş yasağının kalkmasıyla Rusya'dan Türkiye'ye gidecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceğini duyurmuştu. Kommersant, 2019 yılında bu sayısının 7 milyon olduğunu, geçtiğimiz haftalarda en çok rezervasyon yapılan yerin Türkiye olduğunu belirtmişti.

#

24 Tem 2020 - 14:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.