Son Dakika! Fatih Sondaj Gemisinde Yeni Rezervi Açıkladı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Fatih sondaj gemisinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Keşfettiğimiz 320 milyar metreküplük rezerve 85 milyar metreküp daha bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Fatih sondaj gemisinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Keşfettiğimiz 320 milyar metreküplük rezerve 85 milyar metreküp daha bulundu

Sakarya sahasının Tuna-1 bölgesindeki doğalgaz rezerv miktarı 405 milyar metrekübü buldu." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, ülkemizin bugüne kadarki en büyük hidrokarbon kaynağıdır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü yaptığı açıklamada yeni müjdelerin geldiğini duyurmuştu. Erdoğan, 'Fatih sondaj gemimizin keşfettiği 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin haberi milletimizi adeta sevince boğmuştu. Cumartesi günü Fatih sondaj gemimize giderek, hem çalışmaları bizzat yerinde görecek hem de yeni rezerv miktarını açıklayacağız demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisindeki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN MÜJDEYİ AÇIKLADI: REZERV MİKTARI 405 MİLYAR METREKÜBE ULAŞTI

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları:

Fatih Sondaj gemimizi İstanbul'un fethinin 567. yılı olan 29 Mayıs'ta Haydarpaşa'dan Karadeniz'e uğurlamıştık.

Gemimiz, 20 Temmuz'da Sakarya sahasının Tuna-1 kuyusunda sondaja başlamıştı.

Çalışmalar sonucunda deniz tabanının altındaki kuyunun ilk iki katmanında 320 milyar metreküplük  doğalgaz bulunduğu müjdesini 21 Ağustos'ta milletimize ilan etmiştik.

Bu tarihten sonra da sondaj faaliyetlerine devam eden gemimiz, 4 bin 445 metre derinliğe kadar ulaştı.

Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonucunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi.

Sakarya sahasının Tuna 1 bölgesindeki doğalgaz rezerv miktarı 405 milyar metrekübü buldu.

Bu kuyudaki çalışma 4 bin 775 metre derinliğe ulaşmasıyla sona erdi.

Fatih sondaj gemimiz,  bakım, ikmal ve teknik hazırlık safhalarının ardından, sondaj faaliyetlerine yine Sakarya sahasındaki Türkali-1 kuyusunda devam edecek.

Türkali-1 kuyusundan da sevindirici haberler almayı umuyoruz.

Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv, şu ana kadar en büyük hidrokarbon kaynağımızdır.

Hedefimiz 2023 yılında bu gazı milletimizin kullanımına sunmaktır.

Tuna-1'de keşfettiğimiz doğalgazı burada kurulacak platform vasıtasıyla topraklarımıza ulaştıracak, ülkemizin sistemine entegre edeceğiz.

Devamının da geleceğine inandığım bu keşiflerle inşallah ülkemizin doğal gazda dışarıya bağlılığı önemli ölçüde azalacaktır.

Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon kaynaklarını paylaşım mücadelesinden Türkiye'yi dışlama çabalarına rıza göstermeyerek yeni bir dönemin kapısını açtık.

AB'YE SERT SÖZLER

Ülkemizin ve Kıbrıs halkının haklarını hiçe sayan hiçbir oldubittiye izin vermemeye kararlıyız.

Çifte standart sebebiyle AB'nin güvenirliği zaten azalmıştı. Tartışmalarda Akdeniz'de adil bir tutum takınmazlar ise bu durum AB'nin sonunun geldiğinin resmen ilanı olacak.

Bizim kimsenin hakkında, hukukunda özellikle de toprağında gözümüz yoktur.

Ekonomimizi üretim, ihracat, istihdam odaklı olarak büyütmeyi sürdüreceğiz.

Karadeniz'de ve Akdeniz'de hidrokarbon kaynakları aramayı sürdüreceğiz.

Suriye'de, Libya'da, Azerbaycan'da hakkın ve haklının yanında durmayı sürdüreceğiz.

Büyük ve güçlü Türkiye bırakana kadar durmayacağız, duraksamayacağız.

Türkiye'yi girdiği bu yoldan döndürmeye artık ne darbeler ne ekonomik tuzaklar ne siyasi ayak oyunları ne de içi boş tehditler kafi gelir.

Tuna 1 kuyusundan çıkartacağımız yeni rakamıyla 405 milyar metreküp doğal gazın ülkemize ve milletimize hayırlı, bereketli olmasını diliyorum.

#

17 Eki 2020 - 17:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.