Kadıköy metrosu Tuzla'ya kadar uzayacak

Test sürüşleri tamamlanan Kadıköy-Kaynarca hattı bir hafta içinde hizmete açılacak. Hat, Tuzla'ya kadar uzatılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları yürütülen ve test sürüşleri de tamamlanan Kadıköy-Kartal hattının devamı olan Kartal-Kaynarca hattı hizmete girmek için artık gün sayıyor.

25 EYLÜL"DE AÇILACAKTI

25 Eylül’de açılacağı öğrenilen fakat protokol katılımının program yoğunluğundan dolayı açılışı ertelenen Kadıköy- Kaynarca arasını 35 dakikaya indirecek hattın bir hafta içinde açılması bekleniyor.

TUZLA’YA KADAR UZAYACAK

Kadıköy-Kartal hattının devamı olarak yapımına Mayıs 2013 yılında başlanan metro hattının, inşasının tamamlanmasının ardından önceki günlerde test sürüşleri de başarıyla sonuçlanmıştı fakat hizmete hazır olan hat bir türlü protokol programlarının yoğunluğundan açılamamıştı.

KADIKÖY- KAYNARCA ARASI 35 DAKİKAYA DÜŞECEK

Bir hafta içinde açılacağı belirtilen Kartal-Kaynarca arasındaki 4.4 kilometre uzunluğundaki hat sayesinde Kadıköy’den Kaynarca’ya ulaşımın süresi 35 dakikaya düşecek.

Hat üzerinde sırasıyla Yakacık, Adnan Kahveci, Pendik ve Tavşantepe istasyonları hizmet verecek. Metro hattının Marmaray ve metrobüs bağlantısı sayesinde Taksim, Atatürk Havalimanı gibi merkez bölgelere kesintisiz ulaşım sağlanacak.

#

29 Eyl 2016 - 12:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.