Kurbanlık fiyatlarına zam geldi

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut kurbanlık fiyatlarını açıkladı.

Nazif Karabulut, kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 25 - 30 arasında artış olduğunu ifade etti. Karabulut, bu artışında kuraklık sebebiyle yem ve saman fiyatlarındaki artışlar ile kurbanlık temininde çekilen sıkıntılardan kaynaklandığını kaydetti.

KURBANLIK KİLOGRAM FİYATLARI

Karabulut, şunları söyledi:

''Birlik olarak canlı kurbanlık dananın kilogram fiyatını 18 lira olarak belirledik. Düve fiyatını da yine canlı kilogramını 17 lira, ikinci sınıf olarak tabir ettiğimiz ineğin canlı kilogram fiyatını da 15 lira olarak tespit ettik ''dedi.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Geçen yıl kurban olmayacak olan hayvanların da satışa çıkarıldığına dikkat çeken Karabulut, vatandaşların kurban alırken dikkat etmesi gerekenleri anlattı:

''Özellikle hayvanlarda kulak küpesine dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca hayvanın sağlıklı olması da çok önemli. Bunun için vatandaşlarımızın kurban alırken hayvanın pasaportundaki aşılarını kontrol edebilirler. Dış görünüş itibariyle de kurbanın canlı ve diri olması, üzerindeki tüylerini atmış olması gerekir. Yüzünde de salya, sümük gibi belirtilerin olmaması lazım. Geçtiğimiz senelerde kurban olmayan hayvanların da satışa sunulduğunu ve satıldığını gördük.

Bir kurbanlık olan hayvanın 2 yaşını doldurması lazım. Bunu da hayvanın dişlerine bakarak anlayabiliriz. 2 yaşını doldurmuş bir hayvanın 'kapak' olarak tabir ettiğimiz dişleri çıkmıştır. Ama yaşı daha küçük olan hayvanların ise bu dişleri çıkmamıştır. Görüntü olarak hayvan büyük görülebilir ama kapak dişleri çıkmamış olabilir. Kapak dişleri de zaten diğerlerine göre büyük olduğu için hemen fark edilir.''

#

12 Ağu 2016 - 17:03 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.