Ümraniye'de fen deney atölyesi çalışmalarını sürdürüyor

Ümraniyeli öğrenciler, Ümraniye Belediyesi tarafından kurulan Fen-Deney Atölyesi’nde deney yaparak bilimsel düşünme tekniklerini geliştiriyor.

Sosyal belediyeciliği ve eğitimi ilk sıralara koyan Ümraniye Belediyesi, bu doğrultuda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi’nde kurulan Fen-Deney Atölyesi’ni kullanan öğrenciler, atölyede uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buluyor. Fen-Deney atölyesinde Ümraniye’de bulunan okulların 7. sınıf öğrencileri misafir edilerek, uzman öğretmen tarafından sabun yapımı öğretiliyor.  Derse büyük bir heyecanla katılan öğrenciler, öğretmenle birlikte atölyede bulunan malzemeleri kullanarak sabun yapıyor. Böylece öğrenciler sabun yaparken, hem deney yapma  hem de laboratuvar malzemelerini tanıma fırsatı buluyor. Ayrıca öğrenciler atölyede sabunun hangi maddelerden meydana geldiği ve temizleme işleminin nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi alıyor.

Öğrenciler laboratuvarda yaptıkları sabunları evlerine götürüyor.

#

03 Oca 2020 - 11:40 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.