Büyükanne ve dedelere "Torunumu Beklerken" eğitimi

Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği, “Torunumu Beklerken” eğitim programı ile torun sahibi olmaya hazırlanan büyükanne ve dedelere ücretsiz eğitim düzenledi.

Yıl içerisinde büyükanne ve dedelerden gelen taleplere göre 15 kişilik gruplar halinde açılan programda “Bebek bakımı”, “Bebek ve Çocuklarda Acil Durum Uygulamaları”, “Bebek Bakımında Doğru Bilinen Yanlışlar”, “Yeni Anne – Baba ve Torun ile İletişim”, “Büyüanne – Büyükbabalık Rolü”, “Kuşak Çatışması” gibi konular ele alındı. Maket bebekler üzerinde verilen eğitimde acil durumlarda ilkyardım yöntemleri anlatıldı. Öte yandan bebek bakımına yönelik uygulamalar ve yapılması gerekenler büyükanne ve dedelere anlatıldı.

2016 yılından bu yana aralıklarla düzenlenen eğitimde kuşaklararası çocuk bakımında yaşanan anlaşmazlıkları en aza indirmek, tüm ailenin gerginlikten uzak, keyifli bir şekilde ailenin yeni üyesini karşılamaları için yapılması gerekenler ele alınıyor. Programdan bugüne kadar 82 kişi yararlandı. Ayrıca Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği 2012 yılından beridir sürdürdüğü “Gebe Okulu” eğitim programıyla da anne ve baba adaylarına, gebelik sürecini daha bilinçli ve sağlıklı geçirmelerine katkı sağlayacak eğitimler düzenliyor.

06 Ara 2019 - 14:57 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.