Bu kez organ bağışı için seminer verdiler

Tuzla Belediyesi, sağlık seminerleri dizisinde bu ay Okan Üniversitesi Hastanesi işbirliği ile organ bağışının önemine dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla seminer düzenledi.

Organ Bağışı Uzmanı Dilek Okutur’un konuşmacı olarak katıldığı programa Tuzla Belediyesi Bilgi Evi velileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Yapmış olduğu konuşmasında organ bağışının önemine dikkat çeken Okutur, “ Ülkemizde organ bağının önemini ve değerini herkese anlatmamız gerekiyor. Organ bağışı ve organ nakli sayıları maalesef yetersiz, organ yetmezliğinden tedavi gören birçok hastanın organ beklerken yaşamını yitirdiğini”  ifade etti.
Organ bağışı bekleyen binlerce kişi için her bağış bir umuttur. Organ nakli bir gün herkesin ihtiyaç duyabileceği bir konudur hassasiyetle üzerinde durmalı ve bu konuda farkındalığımızı oluşturmalıyız” dedi.
Türkiye’nin organ nakli faaliyetleri için yeterli donanıma, deneyimli nakil ekiplerine ve nakil merkezlerine sahip olduğuna da vurgu yaparak, “Kişinin hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesi ve bunu belgelendirmesi organ bağışıdır. 2238 sayılı yasaya göre 18 Yaş ve üzeri akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışı yapabilir ve organ bağışı kartı sahibi olabilir” dedi.Farkındalığın oluşması için bu tarz program ve organizasyonların büyük önemi olduğunu belirten Organ Bağışı Uzmanı Dilek Okutur, programın yapılmasına katkı sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sağlık konusundaki isteklere bir hekim edası ile yaklaştık. Organ bağışı konusu da önem verdiğimiz konulardan bir tanesidir. Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi ve farkındalığın artırarak organ bağışlarının sayısının artması için bu tarz etkinlik ve çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

#

10 Oca 2020 - 13:47 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.