"Bilgi ve Yetenek" yarışmasında muhteşem final

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen ‘Ortaokullar arası bilgi ve yetenek yarışması’ finali, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen final yarışmasında Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu.

"Bilgi ve Yetenek" yarışmasında muhteşem final
"Bilgi ve Yetenek" yarışmasında muhteşem final
Haber albümü için resme tıklayın

Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen ‘Ortaokullar arası bilgi ve yetenek yarışması’ finali, İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde yapıldı. Oldukça çekişmeli geçen final yarışmasında Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu birinci oldu. Final yarışmasında sahne alan illüzyonist ve jonglörler programa ayrı bir heyecan ve renk kattı.

Final yarışmasında, Tuzla’da bulunan ortaokullardan elemeleri geçen 6 ortaokulun beş, altı, yedi ve sekizinci sınıflarından birer öğrenciden oluşan takımlar yarıştı. Finale kalan takımlara salonu dolduran okul arkadaşlarının coşkulu tezahüratları eşliğinde süren yarışmada öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi.  Oldukça çekişmeli geçen müsabakalarda takımlar hem bilgi hem de yetenekleriyle yarıştılar. Yarışmacılar bilim, kültür, sanat, tahmin soruları ve güncel konulardan oluşan soruları cevaplandırmaya çalıştılar.

İki aşamalı bilgi yarışması
İki aşamadan oluşan bilgi yarışmasının ikinci kısmında yarışmacılar minyatür kaleye gol atma, basketbol, slalom koşu ve bowling oyunlarıyla puan toplamaya çalıştılar. Bilgi yarışmasında takımlara ayrıca video soruları da soruldu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da, kendi kaydettiği bir video ile yarışmacılara uzay bilimleri alanında bir soru sordu. Bilgi, genel kültür, sanat, güncel konular ile genel yetenek kısımlarından oluşan eğlenceli yarışmanın finalinde Halil Türkkan İmam Hatip Ortaokulu yarışmanın birincisi oldu. Yarışmada İkinciliği Piri Reis Ortaokulu, üçüncülüğü ise Tuzla Anadolu İmam Hatip Ortaokulu kazandı. Birinci takım üyelerine tablet hediye edilen finalde ikinci ve üçüncü takım üyelerine satranç seti ve tüm finalistlere madalya verildi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, eğitim ve bilime son derece önem verdiklerini belirtirken, “Tuzla genelinde 5 bölgede hizmet veren Bilgi Evleri, Gençlik Merkezi TUZGEM ve 7 bölgede hizmet veren Anne Çocuk Eğitim Merkezleri AÇEM ile ilçemizin her köşesinde on binlerce öğrencimizin bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken aynı zamanda bilim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda da eğitimler alarak kendilerini geliştirmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bilimin ve eğitimin hizmetinde olmaya devam edeceğiz” diyerek eğitime verilen desteğin altını özellikle çizmiş oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile sona eren program, örnek bir etkinlik olarak hem yarışmacıların hem de okullarına destek veren öğrencilerin alkışları ile sona erdi.

#

28 Şub 2020 - 11:02 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.