Beykoz'un model okulu açıldı

Beykoz’da “Model Okul” olarak yapılan Beykoz Koç Ortaokulu Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk tarafından törenle açıldı.

Cumhuriyetin ilk ortaokullarından, Vehbi Koç Vakfı tarafından deprem güçlendirme çalışmaları kapsamında 2016 yılında yıkılan ve yapımına yeniden başlanan Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu modern bir mimariyle inşa edilerek Beykoz Koç Ortaokulu adıyla ilçeye kazandırıldı. Uluslararası mimari tasarımıyla “Model Okul” olarak tanımlanan binanın açılışına Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yanı sıra Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, 7. Dönem Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Hanefi Dilmaç, Vehbi Koç Vakfı yöneticileri, ilçe protokolü, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde mimari ekiplerle model ve örnek okul çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, yapımı tamamlanan okulun ülkeye bir armağan olduğunu vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Beykoz Korusu’nun yanı başında 11 bin 320 metrekare kapalı alan içerisinde 3 katlı ve 31 derslikle inşa edilen okulda, 163 kişilik konferans salonu, kütüphane, spor alanları, çok amaçlı salon, teknoloji sınıfları ve kafeterya yer alıyor. 5 bin 500 metrekare bahçe alanına sahip okulda 2 bin 400 metrekare açık spor alanı da bulunuyor. Bir dönem okula adını veren merhum müdür Ziya Ünsel’in adı ise kütüphanede yaşatılıyor.

Beykoz Koç Ortaokulu’nda eğitim-öğretim 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

#

18 Ara 2019 - 14:35 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.