Başkan Yüksel'den Livaneli'ye onur ödülü

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi ve Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde düzenlenen programlarda, günümüz Türk Edebiyatının en çok okunan yazarları, gerçekleştirdikleri söyleşiler ile geceye damga vurdu.

Başkan Yüksel'den Livaneli'ye onur ödülü
Haber albümü için resme tıklayın

Kartal Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Kartal Edebiyat Günleri, ikinci gününde de etkinliklerin yapıldığı salonların, hınca hınç dolduğu bir katılımla gerçekleştirildi.

İkinci günün ilk programları, Kartal Belediyesi Masal Müzesi'nde yazar Demet Ekmekçioğlu'nun 'Gizemli Tarih Oyunu İzinde Arkeoloji' ve yazar Ömür Kurt'un 'Oyun İçinde Oyun' adlı söyleşileri ile yapıldı. Yazar Dilek Uyar ve yazar İsmet Yalçın ise ‘Edebiyat ve Gerçeklik' konulu söyleşileri ile Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sevenlerinin karşısına çıktı. Düzenlenen söyleşide yazarlar; edebiyatın dili, geçmişten günümüze değişimi ve gerçeklik üzerine keyifli bir sunum gerçekleştirdi.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, zengin bir içerikle hazırlanan etkinlik programının akışında, edebiyatseverle bu kez şair-sanatçı Umay Umay ve şair-yazar Serkan Türk buluştu. İkili, ‘Sadece Şiir' adını taşıyan söyleşileri ile katılımcıları, şiirlerin evrenine doğru keyifli bir yolculuğa çıkardı.

Üç Önemli İsim, Aynı Sahnede 
Akşam saatlerinde ise katılımcıların heyecanla beklediği isimlerden şair, yazar, gazeteci, araştırmacı Sunay Akın sahnedeki yerini aldı. Büyüleyici anlatımlarıyla dinleyenleri adeta etkisi altına alan Sunay Akın, Türk ve Dünya Tarihi’nde bilinmeyen kişi ve olayları konu aldığı bir söyleşi gerçekleştirdi. Tarihten, eski anılardan, oyuncak ve çocuklardan bahseden Akın, salonu dolduran kalabalığı zaman zaman kahkahalara boğdu.

Sunay Akın'ın söyleşisinin ardından bu kez ünlü gazeteci Nebil Özgentürk, Hasan Ali Yücel sahnesindeydi. Ünlü gazeteci 'Zülfü Livaneli Bir Hayat Bir Tutku Bir Adam' adlı belgeseli ile Kartallı seyircisini selamladı. Belgesel sunumunun ardından salonu dolduran edebiyatseverler, tarihi bir söyleşiye şahitlik etti. Planlanan program akışında, farklı saatlerde söyleşileri bulunan Zülfü Livaneli, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk, izleyenlere büyük bir sürpriz yaparak kendi programlarının haricinde de okurlarının karşısına birlikte çıktı. Kartal Belediyesi Edebiyat Günleri’ne özel yapılan jest karşısında katılımcılar da sevinçlerini, bu üç önemli ismi, uzun süre ayakta alkışlayarak gösterdi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nden taşan kalabalık, üç ismin birbirleriyle olan anılarını ve kendi hayatlarından kesitleri, büyük bir keyifle dinledi.

Zülfü Livaneli Onur Ödülü’nü, Başkan Gökhan Yüksel’den Aldı
Programın sonunda sahneye çıkan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Zülfü Livaneli'ye ‘Onur Ödülü’ ve çiçek takdiminde bulunarak “Sevgili Kartallılar, değerli komşularımız, bugün çok özel bir ana şahitlik ediyorsunuz. Bizler Kartal Edebiyat Günleri’ni hazırlarken Kartal’da sanat ve edebiyatı konuşmak istedik. Tabii bunları yaparken de bir onur konuğumuz olmalıydı. Çocukluğumdan bu yana takip ettiğim ve şu an karşısında heyecanlandığım, burada misafir ederek Onur Ödülü’nü kendisine takdim etmekten büyük gurur duyduğum üstat için kocaman alkışlarınızı rica ediyorum. Hem değerli ustalarımız Sunay Bey ve Nebil Bey, hem de seslendiren arkadaşımız Zülfü Livaneli’yi anlatmaya çabaladılar. Çünkü sözlerle bir saate sığdırılamayacak bir değerdir kendisi. Ben bu ödülü, ona verirken bir anlamda da çok duygulanıyorum. Kartal’dan sanat ışığını tekrar doğurduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çizgisinde Sizin Gibi Siyasetçileri Görmek İstiyoruz”
Başkan Gökhan Yüksel’in ardından bir konuşma yapan Zülfü Livaneli ise Başkan Yüksel’e ve izleyenlere teşekkürlerini sunarak “Sevgili Başkana çok teşekkür ederim, gerçekten çok anlamlı bir ödül. Güzel bir kalabalıkla, dostlarımla sanatın ve edebiyatın şu günlerde kalbinin attığı Kartal'dan, kartal şeklindeki bu ödülü almak, Kartallı Kazım'ın memleketinden böyle bir ödül almak çok önemli. Siyasi hayatta size çok ihtiyaç var. Bizim ülke sanatçı bakımından bol ve bereketli bir ülkedir. Sanatçı yetiştirir; ama iyi siyasetçi pek azdır. O bakımdan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde sizin gibi siyasetçileri görmek istiyoruz.” diye konuştu.

#

13 Oca 2020 - 16:04 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.