4 bin 852 kadın eğitim aldı

Maltepe Belediyesi tarafından açılan 4 kadın danışma merkezinde, yaklaşık 5 bin kadına okuma-yazma, el işi, psikolojik, pedagojik ve hukuki destek ile anne-çocuk sağlığı gibi birçok konuda eğitim ve destek sunuldu.

Merkezler, aile ve ebeveynlerine yönelik destekleyici ve iyileştirici eğitimler vermek, seminerler ve paneller düzenlemek, kadınların ekonomide üretici ve yaratıcı olmalarını sağlamak, sosyal ve kültürel alanlarda yaşam kalitelerinin artırılmasına yönelik meslek edindirme kursları vermek amacıyla Küçükyalı, Gülsuyu, Fındıklı ve Başıbüyük’te açıldı. Küçükyalı Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi’nde bin 845 kadına psikolojik, 766 kadına hukuki ve 838 kadına pedagojik destek olmak üzere toplamda 3 bin 449 kadına danışmanlık hizmeti verildi. Gülsuyu Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde 533 kadına psikolojik ve hukuki danışmanlık ile biçki-dikiş, el örgüsü, iğne oyası, okuma-yazma, spor ve giyim gibi alanlarda meslek edindirme kursları verildi. 250 kadına da, “25 Kasım Birleşmiş Milletler Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında uzman avukatlarca seminer verildi. 

Fındıklı Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde de 400 kadına, okuma-yazma, el nakışı, mefruşat, giyim, biçki-dikiş gibi alanlarda meslek edindirme kursları ve psikolojik-hukuki danışmanlık hizmeti sunuldu. Yine çalışmalar kapsamında 50 kadına, kadın sağlığı eğitimi, 220 kadına de anne ve çocuk sağlığı eğitimi verildi. Ayrıca müdürlük faaliyetleri kapsamında tüm merkezlerdeki kadınlara, kadın ve aileyi destekleyici seminerler, paneller, eğitimler sunuldu. 70 bin kadına yönelik de organizasyon ve etkinlikler düzenlendi. Dördüncüsü Başıbüyük Mahallesi’nde açılan “Kadın Sosyal Yaşam Merkezi”nde de, 450 kadına eğitim verilecek.

#

17 Ara 2019 - 13:38 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.