22 yıl sonra yeteneğini keşfetti

22 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan Zarife Akbulak, Pendik Sanat Akademisi Çini Kursu’nda yeteneğini keşfetti.

Yıllarca Anadolu Ticaret ve Meslek Liselerinde hukuk ve ticaret matematiği gibi dersler verdikten sonra emekli olan Zarife Akbulak, kendini geliştirmek için çini sanatını seçti. 4 yıldır Pendik Sanat Akademisi Çini Kursu’na giden Akbulak “Kursa başlamadan önce yapamayacağımı düşünmüştüm. Ancak öğrendikçe yapabileceğime dair inancım arttı. Yıllarca öğrettim, artık ilgi duyduğum alanlarda öğrenerek kendimi geliştirmek istiyorum.” diyor.

Hedefi özgün bir çini boy aynası yapmak
Pendik Belediyesi kurslarını sanata ilgi duyanlar için büyük bir fırsat olarak nitelendiren Zarife Akbulak, kurs sayesinde çok sayıda arkadaş edindiğini belirterek “Ürettikçe stres atıyorsun, hayata pozitif bakıyorsun. Aynı zamanda yeni arkadaş çevrem oluyor.” diyor. Şimdiye kadar çini tabak, tablo, vazo, ayna, kase ve tepsi yaptığını ve çoğunu sevdiklerine hediye ettiğini söyleyen Zarife Akbulak’ın Çini Sanatı’ndaki en büyük hedefi, şu sıralar proje aşamasında olan özgün çini boy aynasını tamamlayarak sergilemek.

#

07 Oca 2020 - 14:04 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.