Nefes Kesen Görüntü İstanbul’da ‘Süper Ay’

2020'nin son 'Süper Ay'ı Almanya'dan Türkiye'ye, ABD'den İngiltere'ye, Hindistan'dan Belarus'a, Mısır'dan Japonya'ya, Romanya'dan Venezuela'ya dünyanın dört bir yanında corona virüs salgınını kısa bir süre olsa dahi unutturdu.

2020'nin son 'Süper Ay'ı Almanya'dan Türkiye'ye, ABD'den İngiltere'ye, Hindistan'dan Belarus'a, Mısır'dan Japonya'ya, Romanya'dan Venezuela'ya dünyanın dört bir yanında corona virüs salgınını kısa bir süre olsa dahi unutturdu
'Süper Ay' en iyi 6 Mayıs'ı 7 Mayıs'a bağlayan gece yarısı gözlendi ancak salı gecesi başlayan Dolunay bugün yine gökyüzünde olacak.
Uluslararası haber ajansları, ABD'den Rusya'ya, Türkiye'den İtalya'ya, İngiltere'den Venezula'ya, Romanya'dan Mısır'a, Nepal'den Almanya'ya çok sayıda ülkeden onlarca fotoğraf geçti

Ay'ın normalde olduğundan çok daha büyük ve parlak görülmesi olayı 'Süper Ay' olarak adlandırılıyor.

Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi elips şeklinde olduğu için yerküreye mesafesi yıl içinde değişiyor. Dünya'ya en yakın olduğu zaman Ay dolunay haline yakınsa Süper Ay meydana geliyor.

2020'nin ilk Süper Ay'ı 9 Şubat'ta, diğerleri ise 9 Mart ve 8 Nisan'da gözlenmişti.

Reuters haber ajansı, Büyük Çamlıca Camii'nin arkasından yükselen Süper Ay'ın fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Süper Ay normal aydan yüzde 7 ila 15 kat daha parlak görünüyor. Işık kirliliği olmayan yerlerde en iyi şekilde gözlenebiliyor.

#

08 May 2020 - 13:02 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.