Musul operasyonu başlıyor

Musul Vali Yardımcısı Nureddin Kaplan, yakın zamanda Musul’a operasyonun başlayacağını açıkladı.

IŞİD örgütünün 5 aydır işgal altında tuttuğu ve merkez olarak kullandığı Irak’ın ikinci büyük kenti olan Musul’un kurtarılması için yapılan hazırlıklarda sona gelindi.

Musul Vali Yardımcısı Kaplan, yaptığı açıklamada, önümüzdeki birkaç hafta içinde, uluslararası koalisyonun hava bombardımanı eşliğinde, kentin kurtarılması operasyonunun başlayacağını söyledi.
PEŞMERGE DE KATILACAK

Kaplan, “Operasyona Peşmerge Güçleri de dahil olacak” dedi.

Kentin kurtarılmasının gecikmemesi gerektiğini ifade eden Vali Yardımcısı, “Çünkü zaman geçtikçe IŞİD daha fazla güçleniyor, iyice yerleşiyor. Böylece operasyonun başarı ihtimali azalabilir” diye konuştu.
MUSUL HALKI ZOR DURUMDA

IŞİD, Musul’u kendi kurallarına göre yönetmeye başladı.

Irak Ordusu’nun savaşmadan kenti terketemesi üzerine, IŞİD buraya yerleşti. Bir zamanlar, Avrupa’ya kadar ihraç edilen kumaşıyla bilinen Musul halkı, bugün sadece hayatta kalmaya çalışıyor.

Irak Ordusu’nun kötü muamelesinden bıkan Musul halkı, şimdi de IŞİD’in koyduğu katı kurallarla yaşamak zorunda.

IŞİD, yaralılarını Musul’daki hastanelere getiriyor. Hastanede yatan sivilleri çıkarıp, kendi yaralılarını yatırıyor.

#

18 Kas 2014 - 16:13 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.