Artık cevap verme zamanı geldi

PKK son olarak dün 11 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını şehit etti. 28'ini de yaraladı. 11 can... Yaralıların içinde durumu ağır olanlar da var. Şehit sayısının kesinleştiği saatlerde TBMM'de temsil edilen HDP'nin Eş Başkanı...


PKK son olarak dün 11 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını şehit etti. 28'ini de yaraladı.
11 can... Yaralıların içinde durumu ağır olanlar da var.
Şehit sayısının kesinleştiği saatlerde TBMM'de temsil edilen HDP'nin Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Alman Süddeutsche Zeitung gazetesindeki röportajı yayımlandı.
Demirtaş gazetenin "HDP için PKK'ye ve şiddete mesafe koymak neden bu kadar zor?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:
"Biz PKK'yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. Ancak, sivilleri hedef alan eylemlerini terör olarak nitelendiriyoruz."
Türkçesi "PKK ideal olarak, Türk polisi ve askeri öldüren bir örgüt olduğu için ortada bir sorun görmüyoruz." Merak ediyorum. PKK'nınson saldırıda öldürdüğü insanlarsivil değil askerler olduğuiçin, Demirtaş ortada azıcık bir "sorun" dahi görmüyor mu?
Peki, nasıl olacak bu iş?
Yo yo vicdandan, insanlıktan falan bahsetmiyorum. Çoluk çocuk katledenlerin arkasına sığınıp seçilen, aramıza karıştıklarında ise milletvekili rozetini gösterenlerde insani vasıflar aramıyorum elbette.
Ortada taş gibi somut bir soru var.
Savaş kararı almaya muktedir, yani TSK'yı sevk ve idare eden TBMM'nin üyesi değil misiniz? Partiniz de bu sorumluluğu üstlenen Meclis'te grubu olan "yasal" bir parti değil mi?
Halkın size verdiği bu görevi layıkıyla yerine getirmek, "düşmanlarımızla" işbirliği yapmamak üzerine namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin etmediniz mi?
Evet, nasıl olacak bu iş?
Meclisimizde, ulusal güvenlik politikalarının üretilmesinde söz sahibi olanlar arasında Türk askerinin ve polisinin öldürülmesini "sorun bile" etmeyen, sivillerin öldürülmesini ise "azıcık hatalı" görenler varken bu ülke, bu halk nasıl var olacak?
Bu sorunun yanıtını daha nasıl, ne zamana kadar erteleyeceğiz?
Hukuki yaptırımdan bahsetmiyorum. Onu yargı bilir. Artık vermemiz gereken cevap bizimle ilgili. Halk, siyasetçiler, aydınlar, medya bu tartışmanın neresinde?

***

Yine oy verir misiniz?
HDP'nin yüzde 5-6 civarında bir oyu var. Bölgedeki tehditleri, sandık oyunlarını, mahalle baskısını falan çıkartırsanız yaklaşık yüzde 3 gibi bir kitle, PKK'nın terör eylemlerinin savunulması da dahil partinin politikalarını destekliyor.
Parti 7 Haziran seçimlerinde bu oyu yüzde 13'e kadar çıkarttı.
Bu yükselişte, Aydın Doğan'ın medyası başta olmak üzere yerli ve yabancı basının, yaygın pr kampanyalarının etkisi oldu.
Kampanya öylesine sistematikti ki, hiçbir şey ihmal edilmemişti. Sazlı sözlü açık oturumlara, estetik operasyonlara ve Twitter'da Demirtaş'ı yakışıklı bulan kız profillerinin açılmasına kadar...
Demirtaş "onu başkan yaptırmayacak ideal bir bölendi."
Sonrasında yaşananlarıbiliyorsunuz.HDP yöneticileri, kendilerinin oyuna ve ABD'nin desteğine güvenerek "Devrimci Halk Savaşı" başlatan PKK'yı sonuna kadar desteklediler.
Belediyeleriyle, söylemleriyle, gerektiğinde eylem alanına gidip teröristlerin kaçmasına yardımcı olacak koridorlar açmaya çalışırken bedenleriyle...
Şimdi merak ediyorum, kahir ekseriyeti CHP seçmeni olup, barajı anlamsız kılmak ya da HDP'ye bir şans vermek gibi gerekçelerle 7 Haziran'da HDP'ye oy veren "emanetçiler" ne düşünüyorlar?
Bence çok pişmanlar.

***

Öyleyse Twitter'dan engelimi kaldır
FETÖ'ye yönelik soruşturmada tutuklanan Meydan gazetesi yazarı Atilla Taş, mahkemede müthiş bir aydınlanma yaşamış.
Savunmasında "Bilseydim, değil gazetelerinde çalışmayı, selam dahi vermezdim" demiş.
"Büyük sanatçı" tam olarak bunu söylediğim için beni Twitter'da engellemişti.
Söyleyin de açsın. Bundan sonra atacağı tweetleri çok merak ediyorum da.

Sabah
4 Eylül 2016

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Melih Altınok - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Turkuaz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Turkuaz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Turkuaz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Turkuaz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.